2025 yılına hızlı bir giriş yaptık. Koleksiyon dünyasında yeni ürünler peş peşe duyuruluyor.
Ama bir soru hala kafalarda:
Bu yıl hangi markaları, hangi serileri takip etmeli?
Topps, Panini, Leaf, Futera ve diğer üreticiler her yıl yeni serilerle karşımıza çıkıyor. Bazı seriler yatırım için öne çıkarken, bazıları görsel kalitesiyle koleksiyoncuları cezbediyor.
Sizce 2025’te:
Hangi markalar öne çıkacak?
Hangi spor dalında daha çok potansiyel var?
Rookie kart açısından hangi seriler takip edilmeli?
Koleksiyon için mi, yatırım için mi farklı ürünler almak daha mantıklı?
Varsa elinizde erken erişimle aldığınız ürünler, ya da açtığınız kutulardan çıkan dikkat çekici kartlar, burada paylaşabilirsiniz.
Hadi yorumlara: Bu yıl sizin radarınızda neler var?
2025’te futbol kartları tarafında Topps ve Panini yine ön planda olacak gibi görünüyor. Topps’un Premier League lisansını Panini’den alması bu yılın en büyük değişimlerinden biri oldu. Artık Premier League kartları Topps’tan çıkacak ve bu da koleksiyon tarafında yeni bir dönem başlatabilir. Panini ise La Liga, Serie A ve FIFA (Dünya Kupası ve Dünya Kulüpler Kupası) turnuvalarında lisansını koruyor. Yani iki marka da farklı liglerde güçlü şekilde ilerliyor ve ikisini de takip etmekte fayda var.
Futbol genel olarak hâlâ en güçlü spor dalı. Basketbol ve Amerikan futbolu kadar koleksiyoner sayısı olan başka bir spor yok. Ama kadın futbolunun yükselişi de artık göz ardı edilemez. Kadın oyunculara ait kartlar daha fazla ilgi görmeye başladı. Bu alanda erkenden koleksiyon yapmak, birkaç yıl içinde fark yaratabilir.
Rookie kartlar açısından Topps’un Chrome ve Merlin setleri bu sezon da dikkat çekiyor. Bu serilerde Endrick, Ethan Nwaneri, Lucas Bergvall gibi genç isimlerin kartları var ve her biri uzun vadeli potansiyele sahip. Panini tarafında da Prizm ve Select serileri rookie toplamak için oldukça uygun. Özellikle lig bazlı ürünlerde dikkatli olmak gerekiyor çünkü lisanslar setten sete değişebiliyor.
Ben bu hobiyi maddi kazanç odaklı yapmıyorum ama aldığım kartın değer kazanma potansiyelinin olması da hoşuma gidiyor. Yani tamamen koleksiyon için alıyorum ama değerini koruyan setleri tercih ediyorum. Eğer bir kart hem koleksiyonda güzel duracaksa hem de ileride değer kazanma ihtimali varsa, bu benim için ideal. Dolayısıyla koleksiyon ve yatırım amacı zaman zaman kesişiyor ama öncelik her zaman keyif aldığım parçaları toplamak.