Wembanyama Rüzgarı: Hype Gerçek mi, Balon mu?

2023 NBA Draft’ının 1 numarası Victor Wembanyama, daha ilk sezonundan itibaren kart dünyasında büyük bir fırtına estirdi. Panini kartlarında Wemby’li her şey revaçta. Özellikle rookie kartları ve paralel versiyonları deli gibi aranıyor.

Ama bu noktada sorular başlıyor:

Wembanyama hype’ı gerçekten hak ediyor mu?
Yoksa şu anki fiyatlar biraz fazla mı abartıldı?

:green_circle: Sence:

• Bu hype uzun vadede kalıcı mı?
  • Kartlarının fiyatı daha da artar mı, yoksa düşüşe geçer mi?
  • Elinde Wemby kartı olanlar — tutmayı mı düşünüyorsunuz, yoksa satmayı mı?

:backhand_index_pointing_down: Yorumlara yaz: Wemby hype’ına inanıyor musun, yoksa temkinli misin?

Wembanyama’nın “balon çıkma” ihtimali bana göre yok. NBA tarihinin en iyi savunma oyuncularından biri olma yolunda ilerliyor. Maç başı blok ortalaması zaten başlı başına etkileyici, ama sadece savunmayla sınırlı da değil — hücumda da ciddi bir tehdit. Bu yüzden değerinin zamanla daha da artacağını düşünüyorum.

Tek endişem sakatlık riski. Onun dışında her şey yolunda giderse çok özel bir kariyer bizi bekliyor gibi görünüyor.

Zion her ne kadar benzer bir örnek olmasada, lige girdiğindeki hype ve kartlarının uzun vadede değer kaybetmesinden dolayı Wembanyama‘nın aşırı değer gördüğünü düşünüyorum. Üretici firmalar bunu sonuna kadar kullanıp serileri Wembenyama üzerinden çıkartmaya devam ediyor.

Yatırım için almak ciddi bir risk barındırıyor ancak koleksiyon olarak alıp tutmak için bir şey diyemem. Umarım sakatlıklar veya kariyerini aksatacak şeyler yaşamadığı bir kariyer geçirir.

1 Beğeni